Powered by Van Dooren

Heatit Pellets

Heatit pellets zijn premium houtpellets geproduceerd in Estland. Palmako Lemeks Group is één van de grootste houtproducenten van Europa. Bij de productie van tuinhout, afgerond hout, verlijmd gelamineerd hout ontstaat ten alle tijden zaagresten en schaafkrullen. Deze mix is uitermate geschikt voor het produceren van premium pellets. Heatit Pellets worden dus uitsluitend geproduceerd uit afvalhout.


Heatit Pellets

Minimale CO2 uitstoot

In 2024 zijn wij door Heatit benaderd met de vraag of wij mee wilden denken in het verminderen van de CO2 uitstoot van het transport van de houtproducten van Estland naar Nederland. Niet alle vrachtwagens vertrokken volledig vol vanuit de fabriek in Tartu naar Nederland. Dit omdat er vaak onvoldoende gecombineerde losadressen in een vrachtwagen gemixt konden worden. Om ten alle tijden volle vrachten te kunnen plannen worden nu de vrachtwagens afgeladen met houtpellets die voor ons bestemd zijn. Samen met de fabriek zorgen wij dus voor een aanzienlijke CO2 verlaging per kg of m3 vracht.

Premium Pellets

Onze ervaring en de ervaringen van onze vaste Heatit-klanten is dat de pellets extreem stabiel zijn qua kwaliteit en samenstelling. Bij andere merken willen nog wel eens een kwaliteitsverschil ontstaan door het jaar heen. Omdat Heatit pellets gemaakt worden uit eigen resthout van de houtfabriek is de pellets jaarrond zeer stabiel. Fijn dus voor de afstelling van je pelletkachel.

EN+A1

Alle pellets zijn voorzien van de EN+A1 certificering waardoor u zekerheid krijgt voor een stabiel en schoon product dat is geproduceerd uit restafval van houtverwerkende bedrijven. De EN+A1 code van Heatit Pellets is EE001.

Weinig asresten

De pellets worden geproduceerd uit sparrenhout, dennenhout en schaafkrullen. Door de zuivere samenstelling van dit naaldhout hebben de pellets de eigenschap heel weinig asresten te genereren. Dat is ook de ervaring van ons vanuit de meningen van onze klanten. Het percentage asresten is minder dan 0,4%. Extreem laag dus.

Stofgehalte

Het stofgehalte van de pellets is ook extreem laag. De pellets worden dubbel gezeefd waardoor er een stofpercentage van minder dan 0,5% ontstaat. Weinig stof betekent een mooie en rustige verbranding in uw pelletkachel en komt ook het onderhoud aan uw kachel ten goede.

Hoge calorische waarde

De pellets van hebben een hoge calorische waarde (warmtewaarde) 5,0 kWh per kg. Dit wordt bereikt door een hoge zuiverheid van het hout. Een hoge calorische waarde betekent logischerwijs een hoog rendement van uw pelletkachel.

Houtpellets Online EU

Houtpellets Online EU heeft het dealerschap in Nederland voor Heatit Pellets. Wij hebben een zeer korte lijn met de fabriek in Estland waardoor we zeer snel kunnen schakelen op onze voorraden. Houtpellets kopen doet u dus snel en veilig bij Houtpellets-Online.EU.

Bezorging

Wij bezorgen uw bestelling (mits voorradig) binnen 1 werkdag. Vandaag < 12.00 uur besteld = de volgende werkdag bezorgd. Uw bestelling wordt bezorgd met onze eigen landelijke palletdistributie of via een netwerk van nationale distributievervoerders en chauffeur heeft beschikking over een laadklep en een elektrische pompwagen. In veel gevallen zal de chauffeur de pallet dan ook op de gewenste plaats bij uw woning of bedrijf kunnen plaatsen.

Klantbeoordelingen

Via de onderstaande afbeelding kunt de Kiyoh-beoordelingen van onze klanten bekijken.

Kiyoh Logo