Powered by Van Dooren

Traeger Tips

Grillen en roken tijdens koude dagen

Zelfs in de winter, met deze koude dagen wordt er nog steeds gegrild en gerookt op de Traeger pellet grill. Met een lekker biertje of glühwein blijft het grillen aangenaam en bovendien leuk.

Echter lopen de Traeger gebruikers in de winter vaak tegen een aantal vragen aan:

“Waarom duurt het zo lang om op temperatuur te komen?”
“Ik krijg een low temperature melding, is mijn thermometer kapot?”
“Mijn augur kraakt en knarst als ik de grill aanzet of hij draait in zijn geheel niet.”

Al snel denken Traeger gebruikers dan ook dat de mooie, dure grill stuk is of niet meer functioneert. Dit is in veel gevallen terug te herleiden naar de pellets die vochtig zijn geweest. De Traeger pelelts zetten uit, worden dof, bevatten dus meer vocht en zijn brozer. Deze problemen zorgen ervoor dat het de Auger kan blokkeren en geen goeie ontbranding plaats kan vinden.

 

Pellet kwaliteit

Pellets van goede kwaliteit, bij voorkeur Traeger pellets moeten een mooie glans hebben en zouden fijn moeten breken.

De hoofdoorzaak van temrperatuurproblemen is een slechte kwaliteit pellets. Als je als consument temperatuurproblemen ondervindt, begin dan altijd met het oplossen van problemen door de pellets te verwijderen en terug te plaatsen en eventueel achtergeblezen zaagsel uit de trechter en uit de vijzelbuis te zuigen.

Hoe bewaar ik mijn pellets op de juiste manier?

Veel grillproblemen kunnen worden toegeschreven aan oude of slechte kwaliteit pellets. Een goede opslag van pellets kan helpen om te zorgen dat je als consument zijnde het meeste rendement uit jouw kookervaring haalt.

  • Pellets moeten in een droge, luchtdichte verpakking worden bewaard om te voorkomen dat vocht en vochtigheid de kwaliteit van de pellets aantasten.
  • Als u in een vochtig klimaat leeft, raden we u sterk aan om uw pellets binnen te bewaren. Veel klanten slaan hun pellets op in hun garage, maar zelfs de vochtigheid in uw garage kan uw pellets aantasten. Sla deze bijvoorbeeld binnen op in de StayDry Pellet Bin.
  • Een nieuw gekochte of zelfs pas geopende zak garandeert geen verse pellets, vooral niet als ze worden blootgesteld aan hoge luchtvochtigheid of vochtigheid.

Hoe kan je zeggen of een zak pellets slecht is?

Houd het volgende in de gaten om te bepalen of een zak met pellets is aangetast:

  • Zaagsel: Een beetje zaagsel op de bodem van de zak is normaal, maar zaagsel in de zak is een veelbetekenend teken dat pellets aan het ontbinden zijn. Houd ook je ogen open voor bosjes zaagsel.
  • Afbrokkelen: Pellets brokkelen gemakkelijk af als je ze doormidden probeert te breken.
  • Vocht: Vocht in de zak is een teken dat uw pellets mogelijk niet efficiënt branden.
  • Dofheid: Slechte pellets zijn vaak licht van kleur, hebben geen glans en zien er dof uit.

Verdere Traeger tips

Haal alle oude pellets voor de zekerheid even uit de hopper en Auger van de Traeger pellets grill. Om de Auger te legen gaat u naar MENU > AUGER > CLEAR AUGER. Hij draait dan alle pellets die erin zitten uit de buis. Schep de vuurpot ook goed leeg.

Als u dan weer verse pellets heeft toegevoegd raad ik aan de Auger eerst te primen (hij vult hem dan weer) MENU > AUGER > PRIME AUGER.
Slechte pellets zijn vaak licht van kleur, hebben geen glans en zien er dof. Deze dienen vrij donker te zijn met een glans.

Plaats een reactie