Powered by Van Dooren

Subsidie Pelletkachel / Pelletketel 2019

Bent u van plan in 2019 te gaan investeren in een pelletkachel of pelletketel en te gaan verwarmen met houtpellets? Dan kunt u als particulier en als ondernemer ISDE subsidie krijgen.

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een subsidie krijgen voor de aanschaf van o.a. een pelletkachel, pelletketel, zonneboiler, warmtepomp en/of biomassaketel. De subsidie vraagt u aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Waarom deze subsidie?

Het huidige energieakkoord dat stamt uit 2013 heeft er voor gezorgd dat de overheid moet stimuleren dat in Nederland de CO2-uitstoot moet worden teruggedrongen. Hieruit zijn een aantal regelingen ontstaan waaronder de ISDE en de subsidie ‘energiebesparing eigen huis’ (zie onder). De ISDE is dus bedoeld voor particulieren en bedrijven die zelf energie gaan opwekken uit o.a. biomassa, zon, wind, warmtepompen, etc. De meerjarige regeling is begonnen op 1 januari 2016 en eindigt op 31 december 2020.  Jaarlijks wordt er een budget bekend gemaakt door het ministerie van economische zaken. Dit gebeurt aan het begin van het kalenderjaar.

Of u in aanmerking komt voor deze subsidie en hoe u de subsidie kunt aanvragen vind u op de website van de RVO 

  • De directe link naar de voorwaarden voor particulieren vind u hier
  • De directe link naar de voorwaarden voor particulieren vind u hier
  • De directe link naar de lijst van apparaten vind u hier

“Deze plospan pelletssubsidie is uiteraard een mooie tegemoetkoming voor de aanschaf van uw pelletkachel. Daarna is het uiteraard zaak om uw houtpellets voordelig, snel en met de juiste service in huis te krijgen. Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.  Neem een kijkje in onze webshop voor actuele tarieven”


Regeling energiebesparing eigen huis (2019)

Vind hier alle info betreffende de subsidie ‘energiebesparing eigen huis’ die u in 2019 kunt krijgen via de RVO.  RVO heeft de subsidie energiebesparing eigen woning in het leven geroepen en deze kunt u aanvragen vanaf  15 september 2016 tot en met 31 december 2020.  In de staatscourant van 1 september 2016 werd dit gepubliceerd.  De regeling heeft tot doel energiebesparing te stimuleren in bestaande koopwoningen in de particuliere sector en in bestaande gebouwen van verenigingen van eigenaars, woonverenigingen en wooncoöperaties.

Meer info betreffende deze regeling vindt u op de site van RVO


Plaats een reactie