Powered by Van Dooren

Subsidie pelletkachel 2023

Subsidie pelletkachel 2023

Helaas is er ook in 2023 geen subsidie beschikbaar voor de aanschaf en installatie van een pelletkachel. Tot 2020 was het mogelijk om ISDE subsidie aan te vragen voor uw aangeschafte pelletkachel of pelletketel. Uiteraard vinden wij dit een gemiste kans in de grote opgave waar wij op dit moment voor staan bij het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. 

De extreme stijging van de gasprijs, de stijging van de energiebelasting en ODE (Opslag Duurzame Energie) maken het nogsteeds het rekensommetje waard om te onderzoeken welk financieel voordeel de aanschaf van een pelletkachel en het verwarmen met houtpellets u kan opleveren. 

Wij hebben voor u een voorbeeldcalculatie gemaakt voor een gemiddeld huishouden. Op deze pagina kunt u zien wat de mogelijke kostenbesparing van houtpellets tov gas zijn. 

Wist u dat u ook houtpellets kunt stoken in een bestaande kachel of haard? Wij hebben een pelletkorf ontwikkeld waarmee u eenvoudig pellets kunt gaan stoken in uw huidige kachel of haard

Subsidies voorgaande jaren