Powered by Van Dooren

Over ons

Houtpellets Online Eu

Welkom bij Houtpellets-Online.EU 

Het idee voor deze webshop is ontstaan in 2014. Houtpellets-Online.EU is een merknaam van Van Dooren Transport uit Hillegom. Ons transportbedrijf bestaat inmiddels meer dan 125 jaar en is in 2020 onderscheiden met het predicaat Hofleverancier. Ons familiebedrijf wordt op dit moment geleid door de 5e generatie van Dooren. Specialisaties zijn warehousing en transport van bloembollen, planten en boomkwekerijproducten. Onze netwerk is gericht op de Benelux, Duitsland en Zwitserland. De logistieke stromen en bestemmingen van onze klanten bleken zo’n 10 jaar geleden zeer goed aan te sluiten op een aantal regio’s waar veel houtpellets geproduceerd worden. Regelmatig werd er een vracht houtpellets geladen voor de Nederlandse markt. Door deze korte lijnen, contacten bij producten was de stap snel gemaakt naar een eigen webshop. Om de CO2 druk op onze producten zo laag mogelijk te houden laden wij alle vrachten bij de producten zelf met eigen materieel met een zo kort mogelijke aanrijroute en zo weinig mogelijk lege kilometers. 

Naast de handel in houtpellets hebben wij de afgelopen jaren een aantal zelfontwikkelde producten toegevoegd aan ons assortiment waaronder de pelletkorf en de IkiPele terraskachel. Sinds 2021 zijn wij ook dealer van Traeger pelletgrills. 

CO2 neutraal warehouse

Ons warehouse in Hillegom is 100% CO2 neutraal. Het gebouw is voorzien van 1.000 zonnepanelen waarmee we ca. 250 MWh zonne-energie opwekken. Naast de zonnepanelen verwarmen wij ons pand uiteraard met houtpellets. Deze combinatie resulteert in een CO2 neutrale opslag van onze producten. 

Pelletkorf

Heeft u geen pelletkachel maar wilt u wel van de voordelen van verwarmen met houtpellets profiteren? Dat kan met onze pelletkorven. U plaats de pelletkorf in uw haard of houtkachel, vult de korf met houtpellets en ontsteekt de korf met een simpel aanmaakblokje. De korf zal tussen de 2 en 4 uur warmte afgeven en een mooi vlambeeld geven. 

IkiPele

Sinds 2018 hebben wij een lief, klein buitenkacheltje aan ons assortiment toegevoegd genaamd ‘IkiPele’. IkiPele betekent vertaald in het Hawaiiaans ‘Kleine Vulkaan’. De IkiPele is een tafelmodel buitenkacheltje dat brand door het vergassen van houtpellets. Het vergassingproces geeft een enorm hoog rendement, een supermooi vlambeeld en de nodige warmte voor de gasten aan tafel. Inmiddels hebben wij al heel veel klanten blij gemaakt met deze warme metgezel aan de terrastafel. Echt een aanrader dus! 

Traeger pelletgrills

Sinds 2021 zijn wij dealer van de Traeger Pelletgrill. De pelletgrill is op dit moment nog redelijk onbekend in Europa. Traeger ontwikkelde de eerste pellet BBQ in 1985. Traeger is tot op de dag van vandaag de meeste verkochte pelletgrill ter wereld. En dat niet zonder reden. Traeger is kwalitatief absoluut de beste pelletgrill die er op dit moment te koop is. Dat was voor ons ook de reden om dit schitterende merk toe te voegen aan ons assortiment. 

Wij wensen u veel winkelplezier in onze webshop. Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan horen wij het uiteraard graag. 

Met vriendelijke groet, 

Team Houtpellets-Online.EU