Powered by Van Dooren

De ÖkoFEN ZeroFlame

ÖkoFEN ZeroFlame

De ÖkoFEN is de specialist in pelletverwarmingen en is aanbieder van verschillende toepassingen op basis van hernieuwbare energie. Zo gaat het assortiment van de ÖkoFEN van zuinige comfortabele pelletketels tot ruimtebesparende pelletsilo’s. De ÖkoFEN ZeroFlame biedt perspectief voor eengezinswoningen, gemeenten en bedrijven. Alle producten van de ÖkoFEN worden gestookt op pellets.

ÖkoFEN België lanceert de nieuwe ZeroFlame-technologie, het naar eigen zeggen zuiverste pelletverwarmingssysteem ooit. Door deze nieuwe technologie verdwijnt de vlam van de pelletketel bijna volledig, waardoor de fijnstofuitstoot nauwelijks meetbaar is. Vanaf mei 2021 is de nieuwste technologie in België beschikbaar. Pelletverwarming was al co2-neutraal, maar door de lancering van de ZeroFlame-technologie wordt er nog meer groen geproduceerd.

ÖkoFEN is gespecialiseerd in milieuvriendelijke verwarmingssystemen op houtpellets. De lancering van de nieuwste technologie ‘ZeroFlame’ is weldegelijk een primeur.

Technologie

Bij de nieuwe pelletverbrandingstechnologie ÖkoFen ZeroFLame zorgt de bijzondere luchttoevoer in combinatie met het ontwerp van de verbrandingskamer ervoor dat de vlam ‘bijna’ volledig verdwijnt. De fijnstofuitstoot is bijna niet meer meetbaar (2 mg/m3 tegenover 100 mg/m3 in 2010). Het enige wat dus overblijft is warme, zuivere afvoerlucht. Door het toepassen van deze nieuwe technologie zijn er geen dure fijnstoffilters nodig die veel onderhoud vragen. Dit biedt extra voordelen voor de consument.

Groen verwarmen

Pelletketels hebben weinig onderhoud nodig en hebben een zeer hoog rendement. Bovendien is het verwarmen op houtpellets een duurzamer en goedkoper alternatief dan de verwarming op gas of stookolie. Gebruik goede/schone pellets voor de ÖkoFEN, aanrader: German pellets.

Neem een kijkje op www.oekofen.com

ökofen