Powered by Van Dooren

OkoFen E – De eerste pelletketel die ook stroom opwekt!!!

De nieuwe pelletketel van ÖkoFen wekt niet alleen warmte op maar ook elektriciteit!!! Een bijzondere ontwikkeling in pelletkachelland.

ÖkoFen heeft hiermee de primeur wat betreft stroomopwekkende pelletketels. De Pelletmatic Smart E maakt gebruik van WKK Warmtekrachtkoppeling die speciaal gemaakt is voor huishouden en of bedrijven. Een heteluchtmotor wekt stroom op uit de warmte die bij de verbranding van houtpellets vrijkomt. De warmte verhit daarna een buffervat van zo’n 600 liter. Het thermische vermogen van de pelletketel is 14 kilowatt. Daarnaast produceert het systeem een elektrisch vermogen van 1 kilowatt.

2016 Nieuwe versie

In 2016 wil ÖkoFen een nieuwe versie van de pelletketel op de markt brengen voor grotere woningen en bedrijven. Deze moet 50 kilowatt thermisch vermogen en 5 kilowatt energie op gaan wekken. De eerste ketel is door importeur PEL Energie in een woning in Heerhugowaard geplaatst. De manier van opwekken van stroom is bijzonder efficient omdat er geen energieverlies is ten opzichte van het transport van stroom van de energiecentrale naar de woning.

Plaats een reactie