Powered by Van Dooren

Naaldhout pellets

Waarom naaldhout pellets?

Naalhout pellets zijn over het algemeen zeer schone pellets en geven een hoog rendement. De naaldhout pellets zijn licht van kleur en zijn geproduceerd uit zacht hout. Daarentegen zijn loofhoutpellets donker van kleur en geproduceerd uit hard hout. Dat wil natuurlijk niet gelijk zeggen dat loofhout pellets slecht zijn, maar over het algemeen is het rendement bij naaldhout pellets hoger dan bij loofhout.

Warmtewaarde hoger

Bij een gelijkwaardige dichtheid hebben naaldhout pellets een hogere calorische waarde dan loofhout pellets. De lichtere houtpellets leveren een hoger rendement dan donkere houtpellets. De stookkosten kunnen d.m.v. lichte houtpellets met maximaal 5% worden gereduceerd. 

Naaldhout is 100% natuurlijk

Naaldhout komt rechtstreeks uit de natuur en bevat geen bewerkt hout. Sterker nog naaldhout pellets bevat hars. Door het hars, blijft het zaagsel van het hout bij elkaar en werkt het dus als een soort natuurlijk bindmiddel. De binding bij hardhout is moeilijker te realiseren.

Geen slakvorming en minder as

Naaldhout pellets geven dus minder as af, slakvorming en  vuil af dan hardhouten pellets. Houtpellets-Online EU verkoopt zowel naaldhout pellets als mixpellets, omdat er wel een vorm van prijsverschil in zit. Bekijk hier onze webshop en neem een kijkje in ons assortiment.

Naaldhoutsoorten

De naaldhoutsoorten die er zijn, zijn: spar, fijnspar, den, grove den, douglas en larix. In Europa zijn dit de meest bekende naaldhout soorten. Deze worden daarom veel verkocht binnen Europa en hier is veel vraag naar.

Certificeringen

Houtpellets kunnen op basis van certificeringen worden geconsumeerd. Indien naaldhout pellets niet zijn gecertifeerd is het mogelijk dat de kwaliteit minder is. Voor de pelletkachel is het daarom ook beter om gecertificeerde houtpellets te kopen. Je kan dan denken aan EN+A1 & DIN+ houtpellets. Bij deze certificeringen heeft men garantie dat deze pellets voldoen aan de specificaties en dus goed zullen branden in de pelletkachel.