Powered by Van Dooren

Is een Pelletkorf in een inbouwhaard veilig?

Is een pelletkorf in een inbouwhaard veilig?

Er bestaan inderdaad pelletkorven die je veilig in een bestaande kachel of haard kan gebruiken. Hoelang de pellets branden en hoe vaak je dus moet bijvullen, hangt af van de zuurstoftoevoer in je kachel. Op Youtube vind je heel wat filmpjes die laten zien hoe zo’n korf precies werkt. Het is veilig om een pelletkorf in uw inbouwhaard te branden.

De pelletkorf 2.0 is gemaakt van 3mm dik hoogwaardig staal en heeft een goede levensduur. Hier hebben wij een brandrooster aan toegevoegd, omdat de pellets op die manier meer zuurstof krijgen en daardoor niet roken. 

U kunt de houtpellets dus in uw haard of houtkachel branden. Met behulp van deze pelletkorf kunt u op een eenvoudige wijze de voordelen van het stoken op houtpellets ondervinden. U vult de pelletkorf met ca. 5 kg houtpellets. Ontsteken doet u op eenvoudige wijze met een aanmaakblokje of brandgel. Na ontsteken zal de pelletkorf 2 tot 3 uur branden naargelang de toevoer van zuurstof in uw haard. Tip! Hoe lichter de pellets van kleur zijn (naaldhout) hoe makkelijker de korf zal branden.

Welke maat pelletkorf (SmallMedium en Large) u nodig heeft, hangt compleet van uw (hout)kachel/inbouwhaard. Een optie is om uw haard op te meten en vervolgens een korf bij ons in de webshop te bestellen. Bij deze korf komt ook een gratis zak ‘witte’ pellets, een brandrooster en een kortingscoupon tegemoet.

Wij bezitten daarnaast over diverse soorten pellets (De Lange witDe Lange bruin en Plospan). U kunt deze gemakkelijk bestellen, voor 15.00 uur besteld = de volgende werkdag thuis.