Powered by Van Dooren

Houtpellets Kopen

Houtpellets Kopen

Pellets of houtpellets zijn bij ons te koop in verpakkingen van 10 kg. of 14 kg. Bij Houtpellets-Online.EU worden de houtpellets geleverd in plastic zakken zodat ze beschermd worden tegen vochtige lucht. Het is dus ook van groot belang de pellets, als de verpakking geopend, op een droge plaats te bewaren. In de meeste pelletkachels zit een voldoende groot reservoir voor een volledige verpakking.

Kwaliteit

U kunt eenvoudig nagaan welke kwaliteit houtpellets u koopt, dit kwaliteitsverschil resulteert uiteraard ook in een een prijsverschil per kg. Hiervoor zijn volgende richtlijnen een goede leidraad om de juiste keuze te maken:

  • Minder dan 1% asvorming na verbranding geeft aan dat ze over een grote calorische waarde beschikken
  • Donker gekleurde pellets hebben doorgaans een hogere calorische waarde dan licht gekleurde. Zij bestaan hoofdzakelijk uit hard loofhout zoals beuk en eik (Plospan bruin en De Lange bruin).
  • Licht gekleurde pellets bestaan hoofdzakelijk uit naaldhout en branden minder lang (Witte pellets)

De watertest

Gooi enkele pellets in een glas water, hoe sneller ze zinken en hoe langer het duurt tot ze oplossen, hoe hoger de calorische waarde

Bij Houtpellets-Online.EU koopt u enkel eerlijke Hollandse houtpellets van de hoogste kwaliteit. Wij garanderen dat onze pellets de watertest ook zullen doorstaan. Onze pellets komen van Nederlandse leveranciers en hebben daardoor een lage CO2 druk door korte en efficiënte transportlijnen.