Powered by Van Dooren

Lancering houtpellet-future door Euronext

Euronext gaat dit najaar een future aanbieden op houtpellets, houtpellets worden steeds vaker ingezet voor verwarming van woningen, bedrijven en instellingen.

De future is bedoeld voor producenten, groothandel en detailhandel van de houtpellets, die hiermee hier hun handelsposities kunnen afdekken. De houtpellets, zijn een relatief goedkope en daardoor snelgroeiende alternatieve bron van hernieuwbare energie.  Omdat de prijzen echter sterk kunnen schommelen, door seizoens- en aanbodeffecten, is de future een welkom instrument om risico’s af te dekken, zegt branchevertegenwoordiger Christian Rakos van de European Pellet Council in een toelichting. “Dit biedt een helder antwoord op de hoge volatiliteit die we de laatste tijd hebben gezien in de pelletprijs.”

De mondiale productie van pellets voor woonhuizen verdwijnt voor 80% in Europese boilers en kachels, meldt Euronext.

BRON: Beurs.nl

Plaats een reactie

Bestel veilig online

De laatste tijd zijn er helaas veel oplichters in de huidige markt die beweren hout- en of houtpellets te kunnen leveren…

Wees gerust, u kunt bij ons veilig online uw bestelling plaatsen. Wij scoren een 9,3 op Kiyoh, u kunt dus vertrouwen op onze diensten.

Door de drukte is het mogelijk dat levertijden op kunnen lopen tot maximaal een week. Excuses voor het ongemak.