Powered by Van Dooren

Hoeveel pellets verbruikt een pelletkachel?

Logische conclusie is uiteraard hoe hoger men de stand van de pelletkachel zet, des te meer pellets vallen er in de verbrandingskorf van de kachel.  Verbruik ligt dan tussen O,6 KG en max. 2 KG per uur. Evenredig zal ook het vermogen stijgen.  Het verbruik is ook gedeeltelijk afhankelijk van het vermogen van de kachel, het soort pellet dat gebruikt wordt,  de afstelling van de pelletkachel en de manier waarop de kachel wordt gebruikt.

Als regel kunnen we aannemen dat een gemiddeld gezin met 2 kinderen die de kachel gedurende de hele winterperiode (najaar, winter en voorjaar) gebruikt, een 1500 Kg. aan pellets verbruikt.  Dit voor het verwarmen onder normale omstandigheden zoals:

  • Een gemiddelde eengezinswoning, woonruimte plus keuken
  • Een gemiddelde winter
  • Binnentemperatuur van 21°
  • Dubbel glas plus normale isolatie

Onze merken:

Conclusie: gemiddeld 1,5 ton pellets aan € 295,00 per ton is € 442,50 per jaar aan pelletkosten. 

Wijken we echter af in negatieve zin van de normale omstandigheden dan mogen we een verbruik van MAX 2 TON per jaar stellen voor een gezin met 2 kinderen. Gezinnen die een pelletkachel in het woongedeelte plaatsen en hun CV- installatie op gas gebruiken voor het verwarmen van het warm water en de badkamer, kunnen met 1.5 à 2 ton pellets per jaar een veelvoud aan stookolie of gas besparen.

Bovendien geeft het gebruiksgemak van een pelletkachel aanleiding tot een efficiënter energieverbruik.  Samen met de Eco-Stop functie kan men het verbruik nog feller reduceren.  In de tussenseizoenen kan men via de “thermostaatcomputer” de kachel ‘s morgens een uurtje laten branden en ‘s avonds enkele uren wanneer men TV kijkt.  Bij traditionele verwarmingstechnieken is dit niet zo evident.

Bent u benieuwd wat er zoal te koop is aan soorten houtpellets? Neem eens een kijkje in onze webshop. Wij verkopen meerdere soorten pellets waarvan de eigenschappen uiteenlopen. Van de ‘witte’ naaldhoutpellets tot onze nieuwe aanwinst ‘koffiepellets’.  Wij hebben bewust voor deze diversiteit gekozen om voor elke klant, elke wens en elke pelletkachel een alternatief te kunnen bieden.

 

Plaats een reactie