Powered by Van Dooren

De hout-/pelletkachel

De eerste maand van het nieuwe jaar voelt voor veel Nederlanders en Belgen nog maar grauw en kil. In deze periode gaat niets boven gezellig met je gezin of familie rond de openhaard kruipen, toch? Lees hier meer over de charme van de hout-/pelletkachel.

Kachel op hout komt terug

Vandaag de dag blijft het gezellig om de kou en duisternis te ontvluchten voor een sfeervol vuurtje. Het is daarom ook niet raar dat mensen toch weer een hout-/pelletkachel aanschaffen. Pellets zijn gemaakt van samengeperst houtafval, waardoor een huishouden volkomen CO2-neutraal het huis verwarmd.

Nieuwe kachels

Het stoken op houtpellets in plaats van gewone houtblokken is slechts één manier waarop haarden zich ontwikkeld hebben. Houtkachels en -haarden woren tegenwoordig ontworpen om een zo hoog mogelijk rendement te halen. Dat is niet alleen goed voor milieu, maar ook voor de portemonnee. Het stoken op pellets  kan de energierekening tot wel 70% laten dalen.

Steeds meer huishoudens vinden het belangrijk om rekening te houden met het milieu. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar het verbrandingsproces tijdens het stoken, maar uiteraard ook naar het productieproces van de kachel zelf. 

Pellets in houtkachel branden

Houtpellets-Online Eu heeft het mogelijk gemaakt om pellets in een haard/houtkachel te branden. Door middel van de pelletkorf 2.0 krijgt de consument de kans op het verwarmen op pellets te proberen. Wij hebben de korf in 3 verschillende maten. Dit, omdat iedere haard verschilt qua inhoud. Wilt u de voordelen van pellets ervaren? Wij hebben de pelletkorf small al beschikbaar vanaf €70,-. Deze is inclusief extra brandrooster en gratis zak pellets (t.w.v. €20,-).

Milieubelangen Houtpellets-Online EU

Ook wij hechten veel waarden aan duurzaamheid. Houtpellets-Online is een dochteronderneming van het transportbedrijf J.G. van Dooren B.V. Sinds 1 mei 2015 liggen er zo’n 1000 zonnepanelen op het pand. Ook verwarmen wij de kantoren door middel van diverse pelletkachels. Wij stoken volledig CO2-neutraal. 

Welke pellets gebruiken wij?

Wij variëren met de pellets die wij hebben. Wij willen alle pellets testen voordat wij dit verkopen aan de consument. Ook vinden wij het belangrijk om de pellets te blijven optimaliseren. De pellets die wij in onze pelletkachel branden:

Plaats een reactie