Powered by Van Dooren

Biomassa: Wel of niet duurzaam?

In de energiemarkt, wordt biomassa voornamelijk gebruikt om stroom op te wekken. Bepaalde producten worden verbrand en hergebruikt (recycling). Recyclebare producten: hout, bermafval, gft-afval, maar ook olie, mest en speciaal hiervoor geteelde gewassen. Biomassa is momenteel een van de ‘duurzaamste’ energiebronnen, naast zonne- en windenergie.

Waarom zet overheid in op biomassa?

Er wordt op het moment vol ingezet op biosmassa, omdat de duurzame doelstellingen voorlopig niet behaald kunnen worden met alleen zon en wind. Er worden grote subsidies gegeven voor de bouw van biomassacentrales of het ombouwen van fossiele centrales naar biomassacentrales. Zo wordt de ‘grijze’ stroom omgezet naar ‘groene’ stroom.

Groene stroom

Biosmassa | Duurzaamheid

Door het aanleggen van biomassacentrales, is het mogelijk om toch groene stroom op te wekken. De fossiele brandstoffen raken op en er wordt gekeken naar een alternatief. Op die manier wordt er toch gekeken om stroom uit de organische oorsprong te halen.

Duurzaamheid Houtpellets Online EU.

In 2015 heeft J.G. van Dooren B.V. meer dan 1000 zonnepanelen aangelegd. Daarnaast hebben zij verschillende pelletkachels om op die manier nog ‘duurzamer’ bezig te zijn. Houtpellets Online EU is op die manier onder het transportbedrijf opgericht. ‘Wij verwarmen onze pand dus volledig CO2-neutraal. Duurzaamheid is in onze ogen belangrijk en dit zal in de toekomst nog meer worden.’

Duurzaam verwarmen met de pelletkorf

In 2015 hebben wij een eigen pelletkorf laten ontwikkelen. Dit bleek een groot succes te zijn. Ieder jaar zijn wij bezig om de pelletkorf te optimaliseren. Het is voor ons belangrijk dat deze korf een goede gebruiksvriendelijkheid heeft. Bovendien kunnen onze klanten genieten het gebruik van pellets. Heeft u geen pelletkachel, maar toch pellets gebruiken? De pelletkorf hebben wij in 3 maten beschikbaar en deze past gemakkelijk in uw haard/houtkachel.

 

 

Plaats een reactie