Powered by Van Dooren

Schoorsteenveger al langs geweest?

De winter is weer in aantocht. De tijd voor gezellige avonden rondom de haard, pelletkachel of houtkachel is weer aangekomen. Heeft u de de jaarlijkse afspraak met uw schoorsteenveger al gemaakt?

Jaarlijks ontstaan er in Nederland zo’n 2.000 schoorsteenbranden door het niet laten vegen van het schoorsteenkanaal. Nederland kent geen wettelijke veegplicht en dit weerhoudt veel Nederlanders dan ook tot het maken van een afspraak met een aspb-erkend schoorsteenveegbedrijf. Wij willen u echter wel adviseren om jaarlijks een afspraak te maken met een erkende schoorsteenveger om schade aan uw rookkanaal of nog erger te voorkomen. Roetdeeltjes die bij de verbranding vrijkomen binden zich aan de binnenzijde van uw rookkanaal. Deze ophoping (creosoot) is een zeer brandbaar, teerachtige substantie die alleen een schoorsteenveger met de juiste hulpmiddelen kan verwijderen.

Schone verbranding

Wanneer u het risico’s wilt minimaliseren zou u kunnen kiezen voor het stoken van houtpellets in uw haard of houtkachel. Bij de verbranding van houtpellets in onze Pelletkorf 2.0 komen aanzienlijk minder roet- en asdeeltjes vrij en is de verbranding aanzienlijk schoner. Dit zult u direct gaan merken door het minder ‘aanslaan’ van uw kachelruitjes. Naast het minder hoeven schoonmaken van uw kachelruitjes is het grote voordeel ook dat uw rookkanaal aanzienlijk schoner blijft. Dit zal de schoorsteenveger ook zeker gaan merken.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken met een ASPB-erkende schoorsteenveger? Kijk op de site van de ASPB voor een veger bij u in de buurt.

Pelletkorf 2.0

Meer weten over de werking van onze Pelletkorf 2.0 of wilt u een filmpje zien over de werkwijze van onze Pelletkorf? klik hier

Plaats een reactie